OVER ONS


farmeigenaren afrika

WIE

 

En wie zijn wijl? Ik ben Linda (Nederlandse). Ik kwam als vrijwilliger naar Zuid-Afrika in 2003. Na deze geweldige ervaring kreeg ik de kans terug te keren om een jaar bij een van de wildlife vrijwilligerprojecten te werken als begeleider. In dat jaar ontmoette ik Dave (Zuid-Afrikaans), die als field guide bij het naastgelegen natuurreservaat werkte. Wat begon als een vakantieromance resulteerde niet lang daarna in een bruiloft. Dave en ik wonen nu op onze eigen farm vlakbij het Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika. Een droom van beiden die werkelijkheid werd, leven in de bush. 

 

Chameleon Travel Africa is gestart door een vriendin in 2004 als Kameleon Adventures. Ik werd Kameleons vertegenwoordiger in Zuid-Afrika en dat was zo ontzettend leuk om te doen dat ik niet lang hoefde na te denken toen ik de eigenaar kon worden. Dit was in november 2007. Nu, in 2017, heb ik besloten de naam een beetje aan te passen en een nieuwe website te lanceren.

 

Met onze sterke passie voor natuur, wildlife en het behoud hiervan, en met onze eigen gecombineerde ervaring als reiziger, vrijwilliger, begeleider en veldgids, zijn we ervan overtuigd dat we jou verder kunnen helpen met een geweldige ervaring in Zuid-Afrika. Het gebied is fantastisch, de mensen vriendelijk en er is veel te doen en te ervaren... maar er is niets leuker dan dit alles te delen met anderen!


farm bos wildernis afrika

Onze farm in de wildernis

WAT

 

We sturen je naar projecten van hoge kwaliteit, die persoonlijk door ons zijn uitgekozen. We werken rechtstreeks met de projectleiders om de communicatie tussen hen, jou en ons zo direct en zo snel mogelijk te laten verlopen. Vanaf het eerste contact met jou, tijdens de voorbereiding, je verblijf in Zuid-Afrika tot aan thuiskomst zijn wij je contactpersoon. Je kunt altijd contact opnemen als je vragen hebt. Ik ben zelf vrijwilliger geweest en kan je precies vertellen wat je kunt verwachten.

 

Chameleon Travel Africa bevindt zich in de directe omgeving van de projecten, wij zijn dus als contactpersoon dicht in de buurt indien je vragen of hulp nodig hebt terwijl je op de projecten verblijft. Erg belangrijk, vooral als je voor het eerst zelfstandig gaat reizen. We doen ons best om ervoor te zorgen dat je goed geïnformeerd en goed voorbereid op reis gaat; ook een prettige gedachte voor je familie en vrienden. Iedereen die gelieerd is aan Chameleon Travel Africa is ervaren en enthousiast en zal je verblijf zo leuk en zorgeloos mogelijk maken.


uitzicht farm bergen wildernis bos

Dit is ons uitzicht

WAAROM

 

Ons belangrijkste doel is het werven van vrijwilligers en cursisten voor waardevolle en interessante projecten in Zuid-Afrika op zo'n manier dat niet alleen jij profiteert van de kennis en het dankbare werk dat de projecten bieden, maar zodat de projecten zelf ook baat hebben bij jouw deelname.

 

Jouw steun is van levensbelang voor het blijven voortbestaan van veel leefgebieden van dieren en van veel dieren zelf in Afrika. Elk project is persoonlijk door ons uitgekozen om de kwaliteit van het educatieve programma, de passie van de teams en hun toewijding aan natuurbehoud en wildlife.